mandag 14. juli 2014

Da bursdagsbarnet vant

Klar, ferdig, sprett! Enkelte utøvere valgte bort opptrekkeren. Mærraølen, et løp fult av taktiske valg (foto: Frode).

Mærraølen 2014

Helt siden starten i 2012 har Mærraølen vært arrangert i sol fra blå himmel, men årets utgave er den heteste. Med temperaturer opp mot 25 grader i skyggen under løpet ble det en varm formiddag. Enda godt ølen var kald.

tekst: Frode - alle foto, hvis ikke annet spesifisert: Jørgen Lindalen

Dameklassen av årets Mærraøl ble ikke helt uventet vunnet av Adelheid fra Futt'n Fart Beerhurling Team. Adelheid har knust all motstand i tre år på rad, under det 7 km ølløpet. Les også hva Adelheid selv skriver om løpet på sin egen blogg.

Herreklassen ble like overlegent vunnet av Mærraøldebutant og bursdagsbarn, Morten. Morten lå på tredje plass inn til første drikkestopp, men var så sterk på "standplass" at fjorårets vinner Rune, samt forhåndsfavoritt Andreasble parkert. Når Morten i tillegg fikk opp farten i løypa var det ingen som kunne gjøre stort med han.

Spurtprisen for herrene ble vunnet av Andreas fra Romerike Ultraløperklubb. Han var klart den raskeste til å styrte den første 0.33 literen. Spurtprisen i dameklassen ble vunnet av Unni fra Vintertrening, etter at Adelheid fra Futt'n Fart Beerhurling Team fikk straff for å sette igjen for mye skum. Beskrivelse av reglene finner dere her.

Det er også interessant at hele 80% av jentene drakk alle de obligatoriske ølene, mens kun 60% av gutta gjorde det samme.

Alle resultatene finner dere her.

Annet som er delt om Mærraølen 2014 finner dere her.

Oppvarmingen til Mærraølen er ikke som oppvarmingen til andre løp. Team Vintertrening bearbeider drikke.

Startskuddet har gått, og utøverne kjemper om spurtprisen.

Videodømming må til, for å avgjøre hvem som er de beste ølløperene.

Ensom majestet! Ingen kunne true Morten, som feiret sin bursdag med å enkelt vinne Mærraølen 2014.

Andreas, også kjent som Mr Løpeskjørt, lå veldig godt ann helt inn til "siste vending". De siste ølene ble imidlertid tunge å fordøye, men for første gang fikk Andreas gjeldende resultat.

Frode løp ikke med hodelykt som mange trodde. Så sakte at det blir natt før målgang løper selv ikke han. Men med GoPro ble løpet foreviget. En film dukker nok opp på nett, et eller annet sted, snart.

Øivin hadde nok mer ølsmak enn blodsmak denne dagen, i hvertfall på standplass. Øivin endte på en sterk tredjeplass, usle to sekunder bak nummer to.

Heming nyter den første valgfrie ølen, under sitt andre Mærraølløp.

Marianne, som har fullført alle Mærraølkonkurransene, i fint driv mot andre vending.

Marthe følger Unni tett. Vintertrening-utøverene smilte fra start til mål, under sitt første Mærraølløp. Unni vant den ærefulle spurtprisen for damene.

De mange vaktene gjør en uunværlig jobb under løpet. Her er det Stian som passer på at alt går riktig for seg.

Terje startet meget sterkt, men en forkjølelse gjorde nok sitt til at tempoet ikke holdt helt inn. Uansett, en fin 6. plass ble det.

Bjørn, nok en debutant i årets løp, fullførte med stil. Han valgte å drikke alle de obligatoriske ølene.

Oddvar, med sin egenutviklede drikkestil. Her styrtes de to siste ølene.

Fjorårsvinner, Rune, fikk det tøft mot slutten i år, og havnet til slutt på en fjerde plass.

Stian kontrollerer startølene. Denne er langt fra godkjent, og utøveren ilegges straffedrikking av varme rester senere i løpet.

Bankett, med grilling og premieutdeling.

Morten med frekk klessekk, Mærraølen-trøye og egen bankett-produsert medalje. Ja, under dette løpet lager utøverene sine egne medaljer.

Skjørtklassen 2014. Bak fra v: Marthe, Adelheid, Marianne, Rannveig og Unni. Foran: Andreas (kilde: Futt'n Fart Running Team).

Årets trøye, og en Mærreølmedalje. Alle utøverene laget én medaljer hver, som man gav til én annen utøver (foto: img.chronicles.no).

Følg med på siden beerrace.blogspot.com for informasjon om neste Mærraøl-konkurranse. Et ølløp i Oslo-området, med generelt meget god stemning.