mandag 14. juli 2014

Regler 2015

Mærraølen er under stadig utvikling, og reglene justeres slik at vi oppnår et mest mulig optimalt løp. Under følger reglene for 2015.

Hva er Mærraølen?
Mærraølen er et 7 km langt ølløp i Oslo-området, med begrenset antall deltagere.

Hva man må ha med?
- 6 x 0.33 l flaskeøl inneholdene minimum 4.5% alkohol
- - Kun gjennomsiktige glassflasker er gyldig.
- - Ny regel 2015: Den ene av flaskene må merkes tydelig med navn. Det er denne flasken som drikkes først, ved start. F.eks så kan man sette en tape-bit på flasken, hvor navnet skrives på med sprit-tusj. Etter at starten har gått vil startdommere kontrollere at alle flasker er tomme.
- Ølåpner.
- Merket sekk, bag, pose eller lignende til å ha ved bunn av løypen.
- Merket sekk, bag, pose eller lignende til å ha ved toppen av løypen.

Kort fortalt
Reglene er enkle. Du drikker og du løper, men ikke samtidig. Tre øl er obligatoriske, tre øl er valgfrie. De valgrie ølene gir hver 2.5 minutter fratrekk på totaltiden. Hver deltager drikker med andre ord et sted mellom 3 og 6 stykk 0.33 øl. Alle øl må minimum inneholde 4.5% alkohol, og kun gjennomsiktige glassflasker er godkjent. Alle må ha med 6 stykk 0.33 øl, og plassere disse på drikkestasjonene. Fire flasker settes ved toppen av løypen, og to øl utplasseres ved bunn av løypen. Man må altså plassere ut alt ølet selv om man ikke planlegger å drikke opp alt. Det man ikke drikker opp på nederste drikkestasjon, i bunn av løypen, må man ta med inn til mål.

Slik foregår løpet
- Alle løperene står bak startstreken, med en øl stående mellom føttene på bakken foran seg.
- Startskuddet går.
- Løperen tar opp sin første 0.33 flaske, åpner den, og drikker.
- Når ølen er drukket opp kan man begynne å løpe (spurtpris til raskeste kvinne og herre).
- Man  løper 1.75 km til nederste drikkestasjon, hvor man kan velge om man drikker 0.33 l. Drikker man her får man fratrekk på totaltiden.
- Man løper nok 1.75 km opp igjen til øverste drikkestasjon, og kan også her velge å drikke eller ikke, en 0.33 l. Drikker man her får man fratrekk på totaltiden.
- Man løper en ny 1.75 km tilbake til nederste drikkestasjon, og velger her å drikke en 0.33 l eller å tørste. Drikker man her får man fratrekk på totaltiden. Man tar nå med sine egne to ølflaskene inn til mål.
- Man løper siste 1.75 km til øverste drikkestasjon, hvor mål er, Man stopper rett over målstreken og drikker 2 x 0.33 l øl. Først når man er ferdig med begge flaskene stoppes tiden (husk å rope ut til tidtager).
- Sluttid = fullført tid - (antall obligatoriske øl (0-3) * antall minutter fratrekk i totaltid pr øl)

Når har man drukket opp?
Man skal drikke opp alt ølet, og det meste av skummet i flaskene. Underveis i løpet skal løypevaktene godkjenne at flaskene er tomme.

Hvorfor må jeg ha sekk?
Det er 30 plasser, og det er viktig at alle løpere finner igjen drikken sin enkelt. Ta derfor med en egenmerket sekk, pose, bag eller lignende, til å ha drikken i. En til toppen av løypa, og en til bunn. En sekk i bunn kan også være kjekk å ha for å bære med seg flaskene inn til mål.

Diskvalifikasjon
Det er et seriøst arrangment, med strenge regler. Man blir diskvalifisert om man:
- Spyr under løpet, eller innen fem minutter etter man er ferdig (kan skje selv den beste).
- Glemmer å ta med flaskene inn til mål (kan også skje den beste).
- Ikke drikker opp ølflaskene man åpner (har enda ikke skjedd, men kan sikkert skje det også).
- Forsøpler langs løpya, ved å kaste flasker, ølkorker eller annet søppel (har ikke skjedd, og skal ikke skje).

Klasser
Det blir en jenteklasse, og en guttklasse. Guttene i skjørt og høye hæler må fortsatt stille i gutteklassen.

Utmerkelser
Det vanker heder og ære til alle som deltar, litt ekstra til dem som fullfører, og enda litt til dem som utmerker seg spesielt. Topp tre kvinner og menn, og raskeste spurter, kvinne og mann, får ekstrapremier.

1 kommentar:

  1. NY REGEL i 2020: Damene får nå fratrekk med 3 minutter for hver av de frivillige ølene som drikkes (mot tidligere 2,5 minutt) Mennenes fratrekk endres ikke og forblir 2,5 minutter per frivillige øl som drikkes.

    SvarSlett